Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

lauantai 23. lokakuuta 2010


Lauantai

Lapsen lääkäri ja toisen kiekkokoulu... kaikki samalla reissulla eli autoilun minimoimista mutta pakolliset menot kuitenkin hoidettava.
Tänään on asennettu auton lämmityspistoketta pihamaalle ja siihen tulee kauko-ohjattava katkaisin jotta saadaan laitetuksi minimi aika ennen liikkeelle lähtöä (mukavuus huomioituna).
Pitäisi vielä viedä villavällyt kanilaan pakkasia varten ja putsata puuhella.
Tuo meidän puuhella onkin sellaista arjen luksusta että... mutta siitä lisää toisella kertaa <3

perjantai 22. lokakuuta 2010

Kuinka vaiekaa onkaan löytää lähiruokaa...

Näin pääkaupunkiseudulla asuvana perheenä koen että lähiruuan löytäminen on yllättävän vaikeaa. On superhypermarketteja ja pienempiä puoteja mutta lähiruuan puuttuminen vaivaa.
Päätimme siis tuon 5v jäppisen kanssa perustaa kokeellisen lähiruokakasvattamon näin syksyä vasten. Meillä ei toistaiseksi ole kasvihuonetta joten laitoimme kokeellisessa mielessä kasvilampun alle kasvamaan salaattia ja persiljaa. 13v poikanen kasvatti koulutyönä härkäpapuja 2kpl joten nekin otimme hautomoon kasvamaan. Katsotaan mitä tapahtuu.

Semper

Semperiltä on tullut uusi småfolk tuotesarja pienille. Ei lisättyä sokeria, ei lisättyä suolaa ja luomua.

Pejrantai

Tiesittekö että keskivertosuomalaisella on 6000 tavaraa, joista 100 on käytössä. Perheillä on arvioitu olevan keskimäärin 10 000 tavaraa. Eli ts. jos perhe käyttäisi vain yhtä tavaraa päivässä, menisi kaikkien läpi käymiseen 27 vuotta.
Tuo on minusta miettimisen arvoinen asia, ainakin silloin kun shoppailuinto iskee ja lyö ylitse. Ei se eko elämä ole aina niin vaikeaa ja mieletöntä, joskus se on vain pieniä valintoja ja pohdintoja.


Pitäisi ihan oikeasti varmasti käydä omat tavarat lävitse ja laittaa kiertoon kaikki tarpeeton. Helpommin sanottu kuin tehty. Olenkin tässä ajatellut että jos 10 tavaraa viikossa olisi tavoite, ainakin jouluun asti. Kuinkakohan moni ottaisi haasteen vastaan?

torstai 21. lokakuuta 2010

Torstai

Meidän nuorimmainen sai tänään joulukalenterin (ajoissa ollaan tiedän, mutta haluamansa legokalenterit loppuivat keksen viimevuonna). Ja tässä on nyt pakko todeta että olipa hyvä ostos. 5v jäppinen on istuntu tänään yhteensä 2,5h ihaillen kalenteriaan. Ihania rauhallisia hetkiä siis tarjottu tänään sillointällöin : )

Näin se alkaa

Tästä se meidän elämän bloggaaminen sitten lähti.