Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

torstai 19. toukokuuta 2011

Sadetta ja ajatuksia

Näin sadepäivinä on aikaa istua hetki alas kahvikupin kanssa ja vain pohtia asioita sekä tietenkin haaveilla. Olisihan tuossa tuota silitettävää ja viikattavaa ja vaikka mitä, mutta minusta pitää myös välillä vain olla. Sehän on jo moneen kertaan todettu etteivät nuo tekemättömät työtkään mihinkään karkaa joten ne voi hetken odottaa.

Olen tutustunut hitaasti ja pieninä paloina Deepak Chopran kirjaan; Vapauta energiasi, toteuta itseäsi. 
Muutama hänen antamansa vinkki on kyllä sellainen jota yritän parhaani mukaan itse toteuttaa. Näistä ensimmäisenä: Pidä työ-, ruokailu- ja nukkumisajat sännöllisinä. Ehkä tähän sääntöön vaikuttaa se että perheessä on diabeetikkoa ja vuorotyöläistä jne. mutta tämä on sellainen mistä meillä pidetään todella tarkkaan kiinni. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö poikkeuksia voisi tehdä, mutta tietyt rutiinit ovat kuitenkin perustana.
Toisena:  Elä niin kuin sinulla olisi aikaa rajattomasti. Tämä on sellainen mitä olen yrittänyt opetella ja vaikeaa on. Aina on kiire jonnekkin ja aina pitäisi olla tekemässä jotakin. Ehkä minut on myös kasvatettu siihen että asiat pitää tehdä heti mutta ehkä tämä ei tarkoitakkaan sitä että asioita pitää/saa jättää roikkumaan. Ehkä kaikkea ei tarvitse haluta tai saada heti? Tässä riittäisi pohdittavaa vaikka kuinka. Lisäksi kirjassa nousi pari juttua esille joissa minulla olisi työstämistä vaikka kuinka. Kuten esimerkiksi se että pitäisi tehdä yksi asia kerrallaan... voi voi... aina on monta asiaa kesken ja työn alla. Tai että keskityt siihen mitä juuri nyt teet... *huoh*.
Nooh... liikaa ei pidä jäädä kuitenkaan miettimään sillä minä en näitä asioita kuitenkaan kykene ratkomaan, mutta ajatuksen jos toisenkin voi sillointällöin uhrata. Lisäksi tykkään välillä kyseenalaistaa omia tekemisiäni.

Kyllä tekee sade hyvää. Pojun kasvipenkissä on taimia noussut (on niitä toki omassakin) mutta pojasta oli hauskempaa laittaa tikut omaan järjestykseen hiekkalaatikon puolelle joten nyt ei sitten ihan heti tiedä missä mitäkin kasvaa, ennenkuin taimista varmaksi näkee. Onpahan jännitystä enemmän.
Takapiha huutaa pintamultia ja nurmikonsiementä  mutta vielä joutuu odottamaan  viikon tai pari.

Minitomaatteja pääsee kohta maistelemaan.
En meinannut uskoa että ikkunalaudalla onnistu,u mutta siltä nyt näyttää että näistä tulisi ihan oikeasti pieniä tomaatteja : )