Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kesäkuu

Ja aurinko porottaa. Meillä on kerätty päättäväisesti käsienpesuvedet ja keittiön lorotusvedet talteen. Keittiössä kertyy yllättävän paljon vettä säästöön kun jokainen tuppaa juokusttamaan vettä hukkaan saadakseen kylmää juotavaa. Tosin tähän auttaa myös se että jääkaapissa on kannu kylmää vettä valmiina. Silti tuota ihan puhdasta vettä tulee pesuvadillinen tai kaksi päivässä ja ne ovat kyllä olleet tarpeeseen kasvimaalla.  Kaikista sateista huolimatta, joita täällä meidän kohdalla ei kuitenkaan ole kovin paljoa ollut, on kasvimaat täytynyt kastella päivittäin, yhtä päivää lukuun ottamatta.

Koulut päättyy... ihanaa! Olemme keränneet opettajille pieniä luomu herkkuja kiitokseksi (siitä vielä lisää myöhemmin). Minä oikeasti odotan jo tuota kiireetöntä aikaa lasten kanssa. Onhan tuossa vielä pelejä ja leirejäkin tulossa, joten kiirusta piisaa, mutta silti uskon että leppoistamista tapahtuu paljon enemmän ja koko porukalla.
Nuoriso aloittaa heti maanantaina espanjankielen kurssin. Tämä on kuitenkin sellainen rento kielikurssi jota on pari kertaa viikossa muutaman tunnin ajan  ja pyörämatkan päässä. Molemmat ovat innostuneet kielistä joten tämä osui aika nappiin juuri tähän saumaan. Vanhempi aloittaa ensisyksynä ranskankielen koulussa. Toivottavasti innostusta riittää jatkossakin.

Pihalle innostuin kylvämään niittykukkia kun paikallislehdessä oli juttua niittyjen ja perhosten kadosta. Tokkopa tuo minun pieni niittykukkakulma tilannetta täysin pelastaa, mutta toisaalta olisi ihana saada lisää perhosia pihamaalle. Perinteiset niittykukat, oli tuo kukkasekoitus pussi jota laitoin, nyt vain tarvitsisi sitä malttia kasvatukseen.



Retiisit pitäisi malttaa mennä harventamaan ( se olisi pitänyt tehdä jo aikapäivää sitten) mutta minusta se on niin sydäntä särkevää hommaa, joskin tietysti tarpeellista.