Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

perjantai 5. marraskuuta 2010

Flunssat selätetty

Näin se kaatoi perheemme jokaisen jäsenen vuorollaan, eikä säästänyt minuakaan. Vaikka kuumetta ei kovin ollutkaan, kurkkukipua ja yskää sekä nuhaa... Kuuluu olevan vielä toisenkinlaista flunssaa täälläpäin joten toivottavasti säästyttäisiin edes siltä.
Nuoriso koki parhaimman avun siitä kun siveltiin tiikerisalvaa jalkapohjiin ja villasukat päälle. Lisäksi litkittiin timjamiteetä hunajalla ja sipulinlohkoja oli sängynvieressä. Tiedä häntä sitten mikä auttoi oikeasti vai tuntuiko vaan siltä, mutta loppupelissä päästiin suht helpolla.

Tänään on tiedossa minulla ja murkkutyttärelläni hemmottelu ilta. Varasimme leffan ja kasvonaamiot tehdään itse sekä teetä ja teeleipiä. Varsin ihanaa. Nuorineiti kärsii kovin rasvaisesta ihosta ja näpyistä joten hän halusi kokeilla minun nuoruudessani käytettyä hiivanaamiota. Tuorehiiva siis tehdään tahnaksi tilkalla haaleaa vettä ja pisaralla tai kahdella hunajaa. Tämän pitäisi imeä ylimääräistä rasvaa iholta ja kuivattaa näppyjä. Kokeillaan siis siitten. Itse päädyin kaura-hunaja naamioon joka myös kokkaillaan itse.

Pienimmälle lupasin että ensiviikolla se sitten alkaa... joulun valmistelut nimittäin. Meillä on suuri suku ja joulukortit ovat se millä aloitellaan. Paljon onkin kerättynä kierrätysmateriaaleja ja jonkinverran tarvitaan uutta, mutta mitä vähemmän, sen parempi.

Rauhaisaa Pyhäinpäivän viikonloppua!