Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

torstai 3. maaliskuuta 2011

Ilmat vaihtuu

ja me atoopikot senkuin kutistaan kahta kauheammin. Tämä talvi ei ole todellakaan ollut mikään helppo ihonhoidollisesti. Perusvoidetta on mennyt ja mahdollisuuksien mukaan ollaan yritetty kaihtaa kortisoneja, tosin niihinkin ollaan jouduttu pahimmillaan turvautumaan.  Osittain tästä rasvausrumbasta johtuen meidän olohuonekkin on remontissa eli tapetit vaihtuvat maaleihin. Pieni mies  kerkesi rasvoillaan aikanaan sotkea tapetit ja niitähän ei siis enää puhtaaksi saanut joten nyt käytännöllisempää maalia tulossa pintaan.

Niin... ja tarkoituksena ei siis ole mainostaminen, mutta tällainen ekologinen rasvavinkki atopiasta ja kuivasta ihosta kärsiville: KYLMÄPURISTETTU KOOKOSÖLJY! Ilman tätä ihmeainetta talvi olisi varmasti ollut tuplaten ankeampi. Tällaisille keinotekoisia aineita vältteleville tämä öljy on ollut todella ihana, mutta ilman tuotakin aspektia, vallan loistava tuote. Ainoa miinus on se että meillä pojat eivät pidä kookoksen tuoksusta, mutta urhoollisesti ovat siihen tottuneet ja ihon pehmeys on senverran houkutteleva vaihtoehto että tähän on taivuttu. Tuolla kookosöljyllä on useampikin käyttökohde joita googlettamalla löytyy paljon. Meillä se on kuitenkin käytössä vain ihonhoitotuotteena. Omalla kokemuksellani kuitenkin suosittelen kokeilemaan, muistaen kuitenkin sen että kaikille tämä varmasti ei toimi samoin, kuten ei muutaan tuotteet. Atoopikolle rasvojen säännöllinen vaihteleminen onkin tärkeää ja kokeilemalla löytää ne omat parhaat tuotteet.

maanantai 28. helmikuuta 2011

Pienen miehen suuri puutarha

6v sällikkä riemuitsi kun tänään laitettiin pienen miehen omaan taimialtaaseen auringonkukkia ja hajuhernettä kasvamaan. Viimevuotisista onnistumisista jäi niin hyvä mieli että tämä innosti nuorukaisen uudemman kerran.

Ensimmäiset herneenversot on jo syötynä ja vallan makeita olivatkin. Uusi sato on kasvamassa. Ihanaa kun aurinko auttaa meitä tässä ja ilmakin oli tänään jo niin paljon lämpöisempää. Tuntuu kuin flunssat ja nuhatkin olisivat selätettyinä.