Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Myrskyä ja sadetta

Torstaipäivä ei kovin aurinkoiselta tällä kertaa näytäkkään. No, ei pidä lannistua. Laitetaan tulet puuhellaan ja keitetään teetä, ehkä voisi sämpylätkin paistaa koululaisille välipalaksi.

Tänään olisi tarkoitus miettiä kuopuksen kanssa tulevan Halloweenin tarjoiluja. Jotain karmivaa, mutta kuitenkin mahdollisimman syötävää ja luomua... yritetään nyt yhdistellä sitten toiveita. Ainakin luomu spaghetista tulee niitä lepakon aivoja kun muokataan ne kahvikupeissa, sisälle teen toivottuja lihapullia. Päärynämehusta ja helmisuurimoista saadaan sammakon kutua. Pullat koristellaan lakunaruilla ja sokerimassasta tehdyillä hämähäkeillä. Ja tietenkin on se mehubooli joka on ollut joka vuosi hitti. Viimevuonna jäädytin kumihanskassa punaisen mehukäden booliin, tällä kerralla pitänee kehitellä jotain muuta. Katsotaan mitä tuon kekseliään 5-vuotiaan kanssa kehitellään.

Tein muuten eilen hyvän löydön lähikaupan pesuainehyllystä. Pyykinpesuaineista on siis tällä kertaa kyse ja olen etsinyt mahdollisimman ekologista pesuainetta jonka voisi kuitenkin saada läheltä. Hienoja pyykinpesuaineita jotka säästävät luontoa, löytyy hyvin kyllä nettikaupoista, mutta se jotenkin sotii omaa ajatusmaailmaani vastaan että tilaisin postin kautta. Postitilaus on periaatteessa ihan jees, mutta kun miettii sitten sitä pakkaamista ja kuljettamista jne jne. niin jääkö siinä luonto kuinkapaljon sitten plussalle? No, jokatapauksessa luulen tehneeni ihan ok löydön kun lähikaupassa pisti silmään LV:n uusi pyykinpesuneste. Siinä luvattiin puhdasta jälkeä jo pienissä lämpötiloissa (joka säästää energiaa eniten) ja luontoa säästäen. Tällainen keltakorkkinen pullo. Kannattaa katsastaa ainakin netissä. Itse innostuin, koksa ihana lähikauppias on sitä vielä hyllyynsä tilannut eli kävellen tulee meille kaupasta kotiin.

Olen kokeillut meillä noita pesupähkinöitä ja kevyesti likaiseen pyykkiin ne toimivat ihan ok. Meillä kuitenkin on kaksin kappalein teinejä jotka harrastavat aktiiviurheilua sekä pieni jääkiekkoilija ja näiden hikisiin varusteisiin ei pesupähkinöien teho kyllä riittänyt. Toivon että uusin löytöni ratkaisisi pari mieltäpainavaa pulmaa juuri pyykin pesuun liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti