Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

maanantai 25. lokakuuta 2010

Voi ei, nuha rantautuu meille!

Näin siinä taas kävi että tuo kuopus sen aloitti. Kait se on niin että astmaatikkona hän on herkin saamaan kaikenlaiset nuhat ja virukset joten tähän on tyytyminen. Onneksi rohdoskaappi on kunnossa. Kaivettiin timjamia ja keitettiin siitä hyvää teetä, terästettynä hunajalla. Lisäksi nappula höyryhengitteli timjamin tuoksuista höyryä.
Täsmennettäköön tässä että lapsi lääkitään toki asianmukaisin lääkärin määrämin lääkkein ja itse olen koulutukseltani sairaanhoitaja, mutta lisäksi käytän jonkin verran hyväksi todettuja luonnonlääkkeitä tukemassa hoitoa.

Timjami on oikeastaan meidän perheen lempi mauste ja rohto. Sitä laitetaan halukkaasti ruokiin sekä tuoreena että kuivattuna, mutta flunssakaudella sitä kuluu kiitettävästi myös rohtona. Timjami avaa hengitysteitä höyryhengitettynä. Lisäksi muutama oksa kuumaan veteen, haudutus 5min, ja nautitaan lämpimänä. Tämä irroittaa limaa ja avaa hengitysteitä ja helpottaa yskääkin. Tätä on käytetty jo satoja vuosia joten me jatkamme perinnettä.

Kyllä tuo meidän nuppu kerkesi jo kärttyä valkosipuliakin, mutta lupasi sitten odottaa päivälliselle asti sen kanssa. Sipulit kaikissa muodoissa on tämän herkkua joten sen kanssa ei liene ongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti