Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

maanantai 8. marraskuuta 2010

Shampoo pohdintoja

Murkkuikäinen poikani pohti tänään aamupalapöydässä shampoo valintojamme ja mikä lienee parasta luonnolle ja mikä ei. Meillä on siis nyt menossa luomu shampoo joka on tehty ja tuotu saksasta. Puntarissa siis painii shampoon tuotanto ja ainesosat sekä kuljetus ja sen aiheuttamat ongelmat. Minusta ihan mielenkiintoinen pohdinta nuorelta mieheltä. Jäi kylläkin tämä ongelma ratkaisematta, mutta tuskin tähän onkaan mitään yksiselitteistä vastausta. Ihan siihen en osaa mennä ja taipua että tekisin shampoot itse... tai ehkä joskus voisi kokeillakkin.
Lupasin kuitenkin surffailla netissä ja katsoa muutenkin tarjontaa siitä, onko vastaavaa kotimaista tai muuta kotimaista luontoa säästävää tarjolla. Herbinalla ainakin on biohajoava shampoo, en tosin ole vielä kerennyt tutustumaan siihen, mitä se sitten pitää sisällään.

Kyllä tämä elämänmuutos pienin askelin menee ja jatkuvasti pitää etsiä ja tutkia asioita, metsästää uutta ja miettiä asioita, mutta se on toisaalta aivan ihanaakin. On ihan hyvä tiedostaa asioita ja ennenakaikkea aineita mille itsensä altistaa. Ja se on selvää, että me emme ole edes vielä raapaisseet jäävuoren huippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti