Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

torstai 11. marraskuuta 2010

Joulusiivous aloitettu

Tänään aloitimme joulusiivouksen. Perinteisesti pesin uunin ensimmäisenä ja vuosien varrella viisastuneena, tiedän jo etukäteen, että pesen sen uudestaan vielä kinkun paiston jälkeenkin. Noh.. perinteistähän ei poiketa. Uunin pesin ihan perinteisesti mäntysuovalla, niin kuin aikanaan koulun kotitaloustunnilla opetettiin. Eka kerta kun en omassa uunissa käyttänyt pursotettavaa ja suihkutettavaa tehopuhdistajaa vaan perinteisiä ja ympäristöystävällisempiä tuotteita. Viimeisen huuhtelun tein etikkavedellä.

Sama homma oli vielä jääkaapin kanssa. Ensin pesin tiskiaineella puhtaaksi ja loppuhuutelu etikkavedellä. Kyllä nyt on kirkas ja raikas kaappi. Pari sitruunanviipaletta ylähyllyllä raikastaa koko kaapin (kunhan muistan ylihuomenna ottaa ne poiskin).

Onhan se nyt totuuden nimissä myönnettävä että oli tuossa enemmän hommaa kuin ehkä olisi pikapuhdistajilla ollut mutta toisaalta nyt on paljon parempi mieli. Etikan otan ihan edhottomasti yleisemmin käyttöön, se on loistava tuote. Pyykin huuhtelussa olen sitä jo aikaisemminkin käyttänyt. Nyt siivouskaapissakin on oma pullo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti