Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

tiistai 23. marraskuuta 2010

Uusi päivä, uudet kujeet

Nyt on taas yksi virus käyty lävitse ja voitettu. Näin se menee joka syksy että lapset tuo pöpöt koulusta ja minä sairastan ne sitten. Pienimmäinen onneksi ei ota ihan joka pöpöstä vastaan. Nyt kyllä mieskin aivastelee joten katsotaan saako tuo rautaisen vastustuskyvyn omaava jonkun nuhan sitten tästä.

Sain kuin sainkin sen pyykkikoneen. 6kg, energialuokka A+, vedenkulutus A ja pesutulos A eli ne ovat ihan ok kait (?) ja hintaa koneella oli 399e. Toivottavasti hinta-laatu on suht ok. Valitettavasti ei sitten ollut varaa siihen 11kg LG:n höyrykoneeseen joka olis ollut kyllä ihana.
 Jokatapauksessa luulen että vedenkulutuksen kannalta tuo minun käsipyykkääminen ei olisi ollut kovin ekologista, en kyllä osannut päättää milloin niitä huuhtelukertoja oli tarpeeksi. Aina tuntui että ... jos vielä kerran. Ehkä käytäntö olisi kuitenkin opettanut siinäkin asiassa ja silti uskon että tarpeen niin vaatiessa, pärjäisimme ilman konetta jonkin aikaa.

Olisi tarkoitus aloittaa perunalaatikoiden tekeminen mutta koska olo on niin toipilas vielä niin ajattelin lykätä sen huomiseen tai ylihuomiseen. Luvassa on tänne etelän suuntaan lunta ja pyryä joten täytyy katsella mihin energiat sitten täytyy jakaa. Taloa on kuitenkin lämmiteltävä ja puuhella lämpiää joten siinähän ne tulsi taas samalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti