Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Nyrkkipyykkiä

Näin sitten pyykkinone hajosi ja siirryimme aikaan ennen koneita. On aika vinkeetä pestä viihden hengen pyykit käsin, mutta periksi ei anneta sillä on sitä ennenkin pärjätty... Kyllä minä olen tässä mummoja lämmöllä ajatellut kun he ovat aikanaan kaiken pyykin käsin hoitaneet.
Ja jotta oikein fiilikseen on päästy niin keittelimpä vielä vesiä puuhellalla eli lämminvesikin tuli muualta kuin hanasta.

No siis kerrankin ajattelin tutustua tarjontaan rauhassa, ennekuin rynnätään kauppaan ostamaan uutta konetta. Pakko kuitenkin sanoa että tarjontaa on niin paljon ja erilaisia ohjelmia niin monia että vauhtisokeus iskee päälle. Tärkeimpinä kriteereinä olen kuitenkin pitänyt sähkönkulutusta, veden kulutusta, pesutulosta (josta ei mainita käytännöntasolla mitään) ja hintaa. Valitettavasti tässä tilanteessa ykkökseksi tulee hinta ja sitten katsotaan mitä sillä saa.

Uhkarohkeana päästän nyt sitten miehen huomenna pesukoneostoksille, itse kun olen kuumeessa ja nuhassa kotona. Olen kyllä yrittänyt parhaani mukaan opastaa ja neuvoa tärkeistä ominaisuuksista jne. mutta nähtäväksi jäänee miten tässä oikeasti käy. Luulen kuitenkin että pärjään sillä, mitä saan : )

1 kommentti:

  1. On se jännä juttu, että nykyään on vaikeata tehdä näitä kotitöitä niinkuin entisaikaan, ei se helppoa ole pyykätä näissä pakkasissa ja lämittää itse pyykkivedet.

    Annoit hyvän mallin lapsillesi, että näinkin on tehty ja itsekukin jossain vaiheessa elämää nyrkein pyykkejä joutuu pesemään. Esim kesälomalla retkioloissa.
    Meillä oli viimekesänä putkiremontti toukokuun alusta elokuuhun, siinä me mökillämme pesimme monta saavillista viikottain, poikamme harrastaa jääkiekkoa ja sitä pyykkiä tuli paljon. Nyrkit parkkiintui. :))

    Toivon että miehesi ostaa teille hyvän uuden pesukoneen.

    VastaaPoista