Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Puutarha kuulumisia

Vai voiko tuota pihaa nyt puutarhaksi kutsua kun kaikki on keskeneräistä. Mutta jokatapauksessa, tänään on oltu pihalla. Leviteltiin pojun kanssa niitä lumikasoja joita koko talvi työllä ja tuskalla kasattiin. Etupihalla lumi sulaa niin vaivalloisen hitaasti, kun sinne ei paista muuta kuin illansuussa hetken aurinko. Takapiha onkin sitten paljon toivorikkaampi työmaa.
Sammal on vallannut kyllä tilaa siellä täällä. Heiteltiin kalkkia sitten urakalla lähes jokapaikkaan, paitsi talonpäätyyn jossa annan nyt sammaleen olla sitten rauhassa ja katselen miltä näyttää. Metsätontti joten tällä mennään. Messuilla oli kyllä mielenkiitoista kunttarullaa esittelyssä eli vähän kuin siirtonurmi mutta tässä on metsämaa pohja varpuineen ja sammalineen jne. Tekisi mieli sellaista laittaa tuonne pihan perälle.
Sitten löysimme kasvimaalaatikosta sammaleen lisäksi tallaista:
 Kuva ei nyt taida ihan kertoa kaikkea mutta sieltä löyti siis persiljaa ja myös siis ihan pientä uutta tulokasta. Toisaalta tuohon laatikkoon paistaa aurinko aamusta iltapäivään ja siitä ne lumetkin ensimmäisenä suli. Nyt pitäisi varmaankin siivota siis nuo kasvimaan laatikot lehdistä ja sammalista.
Viinimarjapensaatkin näyttivät selvinneen jotenkuten lumitaakasta, vaikka jouduin leikkaamaan todella reilulla kädellä syksyllä (oksia katkeili melko monta marjojen ja tuulen ansioista). Mutta tuijat eivät sitten selvinneetkään niin hyvin. Tuija aidasta kaksi tainta ainakin on katki, eikä nuo muutama muukaan kovin onnelliselta näyttänyt. Ja vielä on monta juttua ihan kinosten alla joten yllätyksiä saattaa löytyä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti