Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

tiistai 24. toukokuuta 2011

Ekologinen aurinkovoide?

Jaahas... Se on tullut taas aika aloittaa joka kesäinen aurinkorasva tuskailu. Yritämme vältellä turhia kemikaaleja, silti auringolta suojautuminen on meidän perheessä must juttu. Meillä asustaa siis pääasiassa vain blondeja ja punapäitä ja auringossa palamisen riski on suuri. Tuo punapäinen neitonen poltti itsensä jo viimeviikonloppuna pesiskentällä. Eli ihon laatu on tässä perheessä herkkä auringolle ja lähes koko vapaa-aika menee paahteisilla pesäpallokentillä, mikäli ei sitten satu satamaan.

Olen tässä pari päivää surffaillut netissä ja lukenut esitteitä jne. Ja näinhän se on että tieto tuo tuskaa, jälleen kerran. Yritä tässä nyt sitten valita monesta pahasta se vähiten paha, ja silti tuntuu että ihan kaikkea ei ehkä ole ymmärtänyt ja valinta saattaa mennä silti metsään. Edes mekaaninen suoja ei välttämättä ole voiteissa hyväksi, ehkäpä siksi että niistä ei ole vielä tarpeeksi tutkimus tuloksia. Nanopartikkelit nousivat monessa paikassa esiin, niin hyvässä kuin pahassakin ja benzophenone3 nimistä ainetta ei ainakaan pitäisi käyttää? Koeta tässä sitten normi koulu kemialla pärjätä.
Päädyin tilaamaan ekolosta Lovea Aurinko suoja SPF 30 ja toivotaan että tämä valinta olisi edes tyydyttävällä tasolla. Tuon saman valmistajan SPF 50 kasvoille, kiinnostaisi myös, mutta kokeillaan nyt ensin tätä. Parastahan olisi pysytellä varjossa, mutta käytännössä se ei ihan aina onnistu.


Ja päivän ohjelmassa tänään olisi vielä käynti puutarhamyymälässä, mullan ja nurtsinsiementen haku siis. Jos pala pala palalta edettäisiin taas takapihalla. Sen verran on sadekuuroja lupailtu että nurmikkoa olisi ihan hyvä päästä kylvämään.
Kärhöt on kohta kukassa.

2 kommenttia:

  1. Täällä päädytty tuohon samaan aurinkorasvaan. Tieto lisää kyllä tuskaa, mutta en kyllä ihan mitä tahansa haluaisi lasten iholle levittää! Viime kesä kyllä meni hyvin palamatta kun ulkoiltiin paljon omassa varjoisessa pihassa sekä vältettiin pahinta paahdeaikaa. Käytettiin vähän aurinkorasvoja, oikeastaan vain jos tiedettiin että joutuu olemaan suorassa paisteessa (uimaranta, leikkipuisto) tai oli oikeasti tosi paahteinen päivä ja pahimpaan aikaan ulkona. Kevyt rusketus tuli, ei palamisia.

    Pitääpäs tulla toiste lukemaan myös blogiasi!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa MettaD toistekkin. Näinhän tässä kävi että poskipäät kerkesivät palaa *huoh*. Tuo on niin totta että varjo on se paras paikka ja seuraavaan pesäpallopeliin otan sateenvarjon lisäksi aurinkosuojaksi.

    VastaaPoista