Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Hukkatöitä

Tänään siivosin eteisen pitkästä aikaa. Tuntuu että turhaa työtä näillä keleillä mutta ehkäpä sitä kuraa on kuitenkin jonkinverran vähemmän näin kun muutama kerros on poistettu.
Meillä on tällainen neljän maton taktiikka eteisessä. Yksi matoista on kuistilla, toinen kuraeteisessä ja kolmas tuossa aulan puolella ja yksi pesussa. Vien aina sen  kuistilla olevan pesuun ja vedän muita pykälän eteenpäin, siten että puhdas matto tulee aulaan ja aulan matto siirtyy kuraeteiseen jne. Aika toimivaa ja siis puhtaasta likaisempaan vuorollaan. No, nyt on kuitenkin taas hetken puhdasta (tai oli kunnes koululaiset tulivat).

7lk oleva esikoiseni toi taas kotiin ihania teknisentyön tuotoksia. Jokainen tänä vuonna tehty työ on ihan oikeasti käytössä.
Tämä pannualusta tuli siis tänään ja päätyi jo heti käyttöön.
Lisäksi ovat tehneet avainnaulakon, tarjottimen ja tällaisen mauste telineen.
En tidä muista perheistä, mutta meillä ovat olleet varsin tarvekaluja. Omia yläkouluaikoja muistellessa ei kyllä tule ihan heti mieleen että olisimme tehneet mitään vastaavanlaisia, ja olin siis itsekkin teknisessä työssä aikoinaan.

Jos päivään on mahtunut paljon kivoja pieniä asioita, mahtunee tähän päivään myös surua. Sain juuri kuulla että enoni on löytynyt kotoaan menehtyneenä. Ikää hänellä oli vasta hieman päälle kuusikymmentä. Näin se kuitenkin menee... koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Siksi muistutankin itseni lisäksi muitakin nauttimaan elämän pienistä ja arkisistakin iloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti