Ekoa vai ei?

Pieniä asioita ekonpaan suuntaan.

Downshifting lapsiperheessä

torstai 5. toukokuuta 2011

Pieniä iloja arkeen

Tänään on sattunut mukavia pieniä asioita meidän pienessä elämässä. Voi kun aina muistaisikin huomata ne pienen pienet mukavat asiat joita varmasti jokaisella on lähestulkoon päivittäin. Sitä niin helposti keskittyy vain niihin pieniin ja suurempiinkin murheisiin. Olen itse niitä perinteisiä suomalaisia jotka tuppaavat ajatella että "pessimisti ei pety". Siksipä tänään korostamme niitä pieniä mukavia asioita!

Ihan ensimmäisenä aamulla kaupassa ilahduin kovasti siitä, että Pirkka LUOMU ruishiutaleet olivat halvempia kuin normaalit. Meillä murkkupoikasen aamu ei ala ilman puuroa ja sen pitää olla kaurapuuroa nimenomaan. Nyt laitetaan vaihtelua aamupalaan ja tarjolla onkin ruishiutaleita. Saa nähdä minkälaista älämölöä tästä syntyykään.

Pikkumiehen elämää ilahdutti kovin isänsä eilen illalla väsäämä yhdistetty hiekkalaatikko-kasvimaa. Voi toisen riemua kun sai hiekkaleikit pitkästä aikaa aikaiseksi ja kaiken kukkuraksi tulee vielä oma sipulimaa. Tämä on siis lapsista se joka käy salaa kaapista syömässä sipulit ja kasvimaalta ruohosipulit. Nyt on ekat keltasipulin siemenet sitten omassa penkissä ja purjon siemenet odottavat istutusta. Ruohosipulia jaetaan äidin penkistä.
Ja mitä tulikaan postissa.... no pussillinen kehäkukan siemeniä. Ihana jogurtti niitä lähetteli, eli ilmeisesti olen ohimennen jossain yhteystiedot laittanut ja siitä hyvästä siemeniä saanut? Jokatapauksessa, ihanaa! On kukkien siemenet jäänyt kokonaan ostamatta kun on keskitytty kaikenmaailman sipuleihin : )

Nyt kun tupa lämpenee puuhellan voimin keittelen vielä kunnon pannukaffet ja hei... aurinkokin pilkistelee pilvien lomasta.

Pitäisi useammin keskittyä näihin pieniin iloihin ja jättää suuret murheet huomiselle. Eihän ne asiat tuppaa mihinkään karkaamaan joten tänään taas leppoistetaan!

1 kommentti:

  1. Mukavaa kun pienistä asioista se ilo tulee.
    Tuo sipulilaatikko aika veikeä yhdistelmä, varmasti pojalle mieluinen :)

    VastaaPoista